Ouders over Vechtkroost

Marieke  (moeder van Steyn 4, en Livia 3)

De vechtkroost is een knusse en kleinschalige peuterschool waar momenteel mijn jongste met veel plezier naartoe gaat. Spelenderwijs worden allerlei verschillende ontwikkelingsgebieden gestimuleerd en is dus een goede voorbereiding op de basisschool.

Ook leert je kind vaak zijn eerste vriendjes/ vriendinnetjes kennen. Bij de Vechtkroost krijgen de kinderen er ook alle ruimte voor. Zo worden er veel leuke activiteiten georganiseerd naar bv de geitenboerderij, speeltuin, paas eieren zoeken, Sint Maarten lopen of een gezellige peuterdisco. Het is er allemaal!

De overstap van mijn zoontje van de peuterschool naar de kleuterklas gingmarieke erg soepel. Dit omdat hij de school en het schoolplein al kende aangezien ze in hetzelfde gebouw zitten, met zelfs een connecting door! De peuterleidsters liepen dan ook wel eens met hem door de school waardoor hij zijn lieve kleuterjuf al een paar keer had ontmoet. Zo was de opstap naar groep 1 nog steeds wel een beetje spannend maar tegelijk ook al heel vertrouwd.

Ik heb door deze kleinschalige peuterschool veel ouders heb mogen leren kennen, wat ontzettend leuk en waardevol is. Ik heb me dan ook aangesloten bij de activiteiten commissie die bestaat uit een clubje moeders en hieruit zijn mooie vriendschappen ontstaan. Een geweldige toevoeging aan het woongenot in Vreeland!

 

Evelien (moeder van Romée en Anne)

Onze oudste dochter Romée is inmiddels verhuist naar een deur verder binnen het schoolgebouw waar ook Vechtkroost gevestigd is. Ze zit in groep 1. De weg die ze bewandeld heeft voor de komst in groep 1 verliep met wat obstakels. De obstakels ontstonden zelfs al elders. Voor haar komst bij Vechtkroost. Hierdoor had ze her en der wat extra begeleiding nodig van de juffen van Vechtkroost. Die extra begeleiding, liefde en empathie van de juffen zorgde ervoor dat Romée weer een zelfverzekerde en vrolijke meid werd, die met zelfvertrouwen de wereld van de peuterspeelzaal kon gaan ontdekken. Ze is alle tijd met veel plezier erheen gegaan en ze is alle tijd met veel leuke babbels terug gekomen. Als ik haar in de ochtend naar de peuterspeelzaal bracht en ik ging samen, voor ik weer vertrok, nog even een boekje lezen, met blokken bouwen of puzzelen en ze stuurde mij halverwege van het lezen van een boekje naar huis met de tekst: “Ga nu maar naar huis, mama. Doeiiii!” Dan weet je dat het wel snor zit.

evelienOnze jongste dochter Anne zit nu met net zoveel plezier op Vechtkroost als haar grote zus. Toen ze 2 jaar werd is ze er gestart. En ja natuurlijk was het in het begin even wennen voor haar. Tranen bij vertrek van mama. Echter altijd weer laat ik haar met een gerust hart achter. Simpelweg omdat ik wéét dat ze er in goede handen is. De juffen zijn heel open en eerlijk over hoe een dag verlopen is met je kindje. Dit draagt er dan ook absoluut aan bij, dat je als ouder weet dat het wel goed zit. Soms vloeien er nog tranen als mama gaat, maar altijd als ik haar op kom halen is ze enthousiast over ‘school’ en vertelt ze grootse verhalen over haar ondernemingen die ochtend. Eenmaal thuis vraagt ze altijd weer wanneer ze weer naar ‘school’ mag. Ze kan nooit wachten! Er is zoveel leuks om mee te spelen (poppenhoek, verkleden, verven, op speelgoedauto’s rond crossen als Verstappen en nog veel meer), dat zij en ook wij als ouders dit een heel fijne en tevens vertrouwde plek vinden om te leren!

 

 

Kiki Molewijk – moeder van Delfine (3) en Robin (1,5)foto
Fien wordt elke ochtend wakker met de vraag: “Mag ik vandaag naar de peuterspeelzaal?”. Gelukkig is meestal het antwoord ja, want op de dagen dat ze niet gaat is ze diep teleurgesteld. Op de peuterspeelzaal speelt Fien samen met haar vriendinnetjes met de poppen, verven ze, spelen ze buiten en bereiden ze zich spelenderwijs voor op school. Vooral activiteiten zoals het binnen halen van Sinterklaas, wat samen met de “grote kinderen van de grote school” wordt gedaan, zijn geweldig voor de peutertjes! Het maakt ze onderdeel van het grote-school-geheel en verkleint de stap naar de grote school. Ook Robin kan nu al niet wachten tot hij naar de peuterspeelzaal mag. Als hij mee gaat Fien brengen is hij niet weg te slepen van de kist met beestjes en de tractors. Zo veel te doen en zo veel interessante kindjes! Het is geweldig om te zien hoe kinderen hun eigen sociale leventje in het dorp ontwikkelen door middel van de speelzaal!